top of page

El savi rei boig

Amb el coneixement d'un ancià, el prestigi dels seu currículum i l'humor d'un infant Josep Vallverdú integra un personatge difícil d'oblidar

Josep Vallverdú celebrarà aviat el seus centenari. Cent anys d'un currículum impecable. Filòleg, narrador, novel·lista i poeta, traductor, mestre, assagista, dibuixant i articulista, autor de més de 200 obres, Creu de Sant Jordi, Medalla d’Or de la Generalitat, doctor honoris causa de la Universitat de Lleida i membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans. Per escriure la seva biografia caldrien moltes pàgines i, com a colofó, el Govern ha decidit que al 2023 es commemori el seu centenari.

Asseguts al menjador de la seva darrera casa a Balaguer, Vallverdú va atendre'm amb l'amabilitat d'una persona humil i sincera. Deixant anar perles fantàstiques d'un savi ancià, d'un rei de les lletres i d'un boig de l'humor.

Al final de l'entrevista, va recordar Josep Pla i va definir la vida com "una sèrie de garrotades que de tant en tant et dona un respir". I és que ell reconeix que no ha estat mai un galant, "però sí sempre divertit".


4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page