top of page

Darfur? I què?

Alguna cosa no va bé quan se li demana a un actor de Hollywood que digui alguna cosa perquè algú mostri un mínim d’interés per un conflicte tan oblidat com el del Darfur

Darfur Forgotten 2

L’actor George Clooney va escriure fa un parell de setmanes un article al The New York Times sobre el Darfur (Sudan) i ho va fer per denunciar el silenci d’una guerra civil que porta 12 anys sense resoldre’s, centenars de milers de morts i dos milions de persones confinades en campaments de desplaçats. Els editors del diari nord-americà van decidir titular l’article així: “George Clooney on Sudan’s rape of Darfur” (George Clooney ens parla com Sudan viola el Darfur). Aquesta és una petita mostra del que està passant en aquella regió de l’Àfrica: si no posem un actor ben atractiu i popular al davant, si no escrivim el seu nom ben gran al titular, si no fem servir el seu “ganxo”, pocs arribaran a llegir ni tan sols el primer paràgraf d’aquest text-denúncia. Trobar el Darfur al mapa no és una feina fàcil, pocs saben què hi està passant i gairebé ningú en mostra una gran preocupació.

Això ha estat un extracte d’un text publicat a la versió en paper de la revista Territoris. Pots descarregar-te l’article sencer en versió pdf fes clic aquí.

1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page