top of page

No al micro-racisme

Es impermissible qualsevol insult xenòfob a l'espai públic, però cal mesurar les condemnes oficials, sobretot si van dirigides a menors

Cartell publicat per l'ajuntament d'Arbeca contra un episodi d'insults racistes a les piscines
Cartell publicat per l'ajuntament d'Arbeca contra un episodi d'insults racistes a les piscines

Arbeca va viure fa uns dies un cas del que jo anomeno micro-racisme. Si actualment no tolerem ni acudits masclistes ni comentaris homòfobs, per molt innocents que semblin i per molt reduït que sigui l'àmbit d'actuació, tampoc ho hem de fer amb els casos de xenofòbia, ni a gran ni a petita escala.

A les piscines municipals, sembla que un grup de joves es divertien insultant-se amb paraules de contingut clarament racista. Independentment de si és cert que tot era part d'un joc adolescent, el menyspreu pel color de la pell i els orígens de les persones no es poden tolerar ni en broma. No sols poden ofendre gent sensible amb aquest tema, sinó també suposen normalitzar unes actituds que en altres circumstàncies poden ser realment perilloses.

Després que algú denunciés el que va sentir (i molestar) a les piscines, tant l'ajuntament com el principal grup polític en l'oposició van córrer a publicar dures condemnes a les xarxes socials que, al meu parer, van estar molt poc meditades. Sí, cal tallar les actituds racistes, però cal fer-ho amb els termes adients i, en aquest cas, tenint en compte que els seus autors són menors, encara amb edat de formar-se com a adults. Parlar amb els pares, buscar l'acceptació dels joves i mirar de frenar episodis futurs hagués estat millor que saltar amb presses a la palestra pública i als altaveus de les xarxes socials.

Però clar... de vegades amb assumptes tan delicats com aquest, és difícil ponderar la solució més justa per a tots plegats.



7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page