top of page

Tots a una

Imams for peace

Més de 700 imams (líders religiosos musulmans) del Nord Darfur estan consensuant un mateix sermó per diseminar a les seves mesquites i als seus respectius fidels en els propers mesos. Es tracta d’una iniciativa sense precedents que preten unificar els missatges que els imams solen difondre cada divendres, el dia que per excel·lència en què els musulmans es reuneixen per pregar en comunitat.
En un país on mes del 95% de la població és musulmana, el líder de la mesquita sol ser una veu molt influent. La gent construeix els seus valors i la seva ètica en funció no sols del que dicta l’Alcorà (el seu llibre sagrat), sinó també pel que diu cada divendres l’imam de la seva mesquita. I aquest esdevé, doncs, una eina molt poderosa que es pot utilitzar, com tots sabem, tant per a fins positius com també destructius. Aquesta iniciativa al Darfur no sols pretén inculcar que la guerra és un fet aberrant (que al cap i a la fi resulta una obvietat), sinó sobretot convèncer dels beneficis d’un comportament pacífic. “Alà ens ordena evitar parlar malament dels altres, mentir, estafar, despilfarrar o matar”, diu l’esborrany d’aquest sermó que encara s’està polint.
Al Darfur hi ha una voluntat unànime per part d’aquests líders de contribuir a la imatge de l’Islam com una religió que fomenta la pau. I així és. Perquè no és una coindicència que els musulmans de parla àrab se saludin uns als altres sempre amb el popular “Al Salam Aleikum” (la pau sigui amb tu).

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page